Cremă de scutec, cu apă de trandafiri, cătină și oxid de zinc
O cremă 100% naturală, în care ingredientele (uleiul de gălbenele, extractul de cătină, hidrolatul de trandafir și oxidul de zinc) acționează sinergic pentru a calma și a preveni eritemul de scutec.
Ingrediente necesare pentru cremă de scutec, cu apă de trandafiri, cătină și oxid de zinc (le găsești aici) :
bisabolol natural1%1gr 2gr
% | Cantitate (100 grame) | Cantitate (200 grame) | |
Faza A | |||
ulei de gălbenele | 42% | 42gr | 84gr |
natural jelly | 10% | 10gr | 20gr |
extract CO2 din pulpă de cătină | 5% | 5gr | 10gr |
emulsifiant Olivem 900 | 8% | 8gr | 16gr |
oxid de zinc | 10% | 10gr | 20gr |
Faza B | |||
hidrolat de trandafir de Damasc* | 20% | 20gr | 40gr |
conservant natural Dermosoft 1388 Eco | 4% | 4gr | 8gr |
Faza C | |||
bisabolol vegetal | 1% | 1gr | 2gr |
Mod de preparare cremă de scutec, cu apă de trandafiri, cătină și oxid de zinc:
- Pune faza A și faza B în borcane berzelius termorezistente separate și încălzește-le la bain-marie.
- Când ambele faze au temperatura de 80 gr C și ceara emulsifianta s-a topit complet, oprește sursa de căldură și mixează ingredientele fazei A cu mixerul vertical, timp de 1-2 minute, până la dispersarea oxidului de zinc. Nu sări peste acest pas, pentru că oxidul de zinc are tendința să formeze cocoloașe dacă nu este dispersat înainte de unirea fazelor A și B.
- Adaugă lent, picătură cu picătură, faza B în faza A și mixează cu viteză moderată timp de 1-2 minute la cald.
- Îndepărtează cele două borcane berzelius de la bain-marie și continuă mixarea la turație minimă.
- Când temperatura emulsiei scade sub 40 gr C, adaugă bisabololul și amestecă bine pentru a-l încorpora.
- Transferă într-un recipient curat și etichetează.
Notă: *) Nu recomandăm înlocuirea hidrolatului cu apă plată, întrucât aceasta din urmă are un pH mai ridicat și afectează eficacitatea conservantului Dermosoft Eco. Acesta are nevoie de un pH cuprins între 4,5 si 5. Hidrolatul de trandafiri se poate înlocui, în schimb, cu orice hidrolat care are pH-ul în intervalul 4,5-5.
Termen de valabilitate: minim șase săptămâni, dacă se păstrează la răcoare.