Emulsified Caramel Scrub
|

Emulsified Caramel Scrub

Emulsified Caramel Scrub
Emulsified Caramel Scrub

Emulsified Caramel Scrub: un scrub de corp, fără apă, ușor de făcut, cu aromă delicioasă de caramel. Se folosește pe pielea uscată pentru o exfoliere blândă și se îndepărtează cu apă, fără săpun. Scrub-ul rămas pe piele, în contact cu apa, se transformă într-o emulsie instant care hidratează și catifelează pielea. În plus, vei avea senzația că duci cu tine o cofetărie ambulantă toată ziua …

Ingrediente necesare pentru bază pentru Emulsified Caramel Scrub (le găsești aici) :

%Cantitate (200 grame)Cantitate (100 grame)
Faza A
unt de cacao pur, primă presare25%50gr25gr
ulei de shea48%96gr48gr
emulsifiant din ulei de măsline pentru emulsii apă-în-ulei Olivem 90015%30gr15gr
alcool cetilic5%10gr5gr
Faza B
aromă naturală de caramel 7%14gr7gr

Mod de preparare bază pentru Emulsified Caramel Scrub:

  1. Topește ingredientele fazei A la bain-marie și omogenizează compoziția timp de 2-3 minute. Pune paharul la congelator și scoate-l când observi că a început să se întărească pe margini și deasupra. Folosește un mixer la viteză maximă pentru a obține o compoziție pufoasă. Dacă este încă lichidă compoziția rezultată, o mai pui pentru încă 10-15 minute la congelator.
  2. Când compoziția are temperatura mai mică de 40gr, adaugă aroma de caramel și amestecă temeinic.
  3. Adaugă zahărul și omogenizează. Noi am pus 100gr de zahăr (70gr alb și 30gr brun) la 100gr de bază de Emulsified Caramel Scrub, dar poți pune mai mult sau mai puțin, în funcție de preferințe.

Notă: în ce privește consistența bazei, se poate modifica raportul emulsifiant – ulei, în funcție de preferințe. Dacă se dorește o bază mai onctuoasă, se scad 5-10 gr de ulei din formulă și se adaugă 5-10 gr de emulsifiant Olivem 900.
Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă (capacul bine închis, scrub luat din cutie cu spatula, nu cu mâna).

Similar Posts