Publicat pe

Apă micelară, fără tenside, pentru orice tip de ten

apa micelara fara tenside

 

apa micelara fara tenside
apa micelara fara tenside

Apa micelara fara tenside este extrem de simplu de facut, dar foarte de eficienta datorita prezentei solubilizantului in formula. Acest solubilizant, pe langa functia sa obisnuita de a facilita includerea uleiurilor esentiale si a parfumantelor in preparatele bazate numai pe apa, are si un rol anti-iritant si curata foarte eficient machiajul rezistent la apa (vezi video mai jos).
In plus, poarta parfumul placut, feminin si inconfundabil al hidrolatului de trandafir de Damasc si are in compozitie inca doua ingrediente care sunt potrivite oricarui tip de ten, inclusiv cel acneic: glicerina vegetala si conservantul cosmetic.
Ingrediente si ustensile pentru 50gr de apa micelara fara tenside (kitul, din care poti prepara 6 ape micelare de cate 50gr, ilpoti cumpara aici):

Mod de preparare: în paharul berzelius de 100ml omogenizează cu o spatula timp de 10-15 secunde solubilizantul, glicerina și conservantul. Adăugă treptat, amestecând în același timp cu spatulă, hidrolatul de trandafir. Transfera în recipient și etichetează.
pH-ul preparatului: 5,4.
Rezulta o soluție clară, deloc vascoasa, cu parfum plăcut de trandafiri.
Atenție: Nu imbiba excesiv discheta demachianta cu apa micelară pentru a evita pătrunderea ei sub pleoape (persoanele cu ochii sensibili pot simți o senzație de usturime, datorată în mare parte produsului de machiaj ce s-a desprins de pe gene și mai puțin apei micelare). Înainte de demachiere, îndepărtează lentilele de contact.