Acid stearic vegetal

5 persoane se uită la acest produs

4,50 lei71,00 lei

Transport gratuit de la 180 lei !

  • Check Mark Promoții frecvent
  • Check Mark Retur în 14 zile
  • Check Mark Plată cu cardul sau la curier
Plată în siguranță
  • Visa Card
  • MasterCard

Descriere

INCI: stearic acid
UZ COSMETIC!
Este de origine vegetală.
Agent de îngroșare a emulsiilor și ingredient util pentru realizarea săpunurilor și lumânărilor handmade, cărora le conferă duritate.
Obținut din uleiul de palmier, prin procese sustenabile de productie, acidul stearic este emolient, nutritiv și filmogen, fiind utilizat:

  • ca agent de îngroșare a cremelor (în calitate de coemulsifiant), cărora le conferă stabilitate și onctuozitate, în concentrații de 2-5%
  • la prepararea unturilor de corp, în concentrații de până la 30%
  • la fabricarea săpunurilor (în concentrații de 5-10%) și a lumânărilor (în concentrații de până la 20%), cărora le conferă duritate.

Solubil în uleiuri, insolubil în apă.

Mod de utilizare:

  • în emulsii și creme, se adaugă în faza uleioasă și se încălzește împreună cu aceasta, înainte de emulsificare, dozaj indicativ 2-7%
  • în unturi de corp, balsamuri, doeodorante se topește împreună cu uleiurile vegetale, prin încălzire până la 60grC, dozaj recomandat 5-30%
  • în săpunuri și sampoane solide dozaj indicativ: 5-15%
  • în lumânări: până la 20%

Mod de prezentare: fulgi de culoare albă.
Indice de saponificare: 210,90.
A se păstra la loc uscat, ferit de lumină și căldură.
Nu lăsați la îndemâna copiilor.