Ulei de Argan virgin 4,5kg

940,00 lei

Un ulei de o calitate excepțională, obținut din sâmburi neprăjiți, prin presare la rece. Reputat pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare și regenerante, uleiul virgin de argan este ideal pentru îngrijirea pielii sensibile din jurul ochilor, precum și a tenului matur sau sensibil.

2 în stoc

Descriere

Uleiul de Argan este utilizat de secole în Maroc în cosmetică, datorită potențialului său de regenerare și îmbunătățire a elasticității pielii. Este un antioxidant natural și are proprietăți remarcabile antiinflamatoare și de calmare a tegumentului.
Uleiul virgin de Argan este recomandat pentru:

  • îngrijirea tenului matur, datorită potențialului său regenerant
  • ameliorarea problemelor tenului cu acnee, eczeme sau cicatrici
  • îngrijirea pielii sensibile și cu riduri fine din jurul ochilor
  • regenerarea pielii după expunerea la soare
  • îngrijirea părului uscat, lipsit de vitalitate

Mod de utilizare:

  • Ca atare, direct pe piele sau pe păr, singur sau în combinație cu alte uleiuri vegetale sau esențiale.
  • Ca parte a fazei grase a unei emulsii, pentru crearea unei creme (antirid, nutritivă, hidratantă).

Se poate include în:

  • serumuri și creme antirid și antiaging, de zi sau de noapte
  • uleiuri și emulsii nutritive pentru ten uscat, deshidratat
  • creme onctuoase pentru crăpături, arsuri sau pentru refacerea zonelor expuse intemperiilor
  • uleiuri de masaj pentru corp
  • măști pentru regenerarea părului

Proprietăți și principalii constituenți activi:

  • antioxidant: conține vitamina E, carotenoizi și compuși fenolici
  • antirid și antiaging: conține steroli, cu rol de întărire a mantalei hidrolipidice, vitaminele A, B1, B2 și B6 și acizi grași
  • nutritiv, emolient, regenerant, cicatrizant: triacilgliceride, cu rol de refacere a filmului lipidic, acizi grași saturați (acid palmitic, acid stearic), acizi grași polinesaturați (Omega 6, Omega 3), acizi grași mononesaturați (Omega 9, Omega 7)
  • antiinflamator, antiviral și antifungic: steroli, alcooli triterpenici
  • protejează pielea împotriva factorilor externi (vînt, soare) : carotenoizi, steroli

INCI/Ingrediente: argania spinosa kernel oil

Mod de obținere: prin presarea la rece a sâmburilor neprăjiți.

Proveniență: Maroc.

Proprietăți fizico-chimice:

  • Aspect și miros: lichid uleios fin, clar, de culoare gălbuie, cu miros caracteristic.
  • Indice de saponificare:190-195.
  • Densitate: 0,91-0,93.

Mod de păstrare: la loc uscat, ferit de lumină și căldură.

Informații suplimentare

Greutate5 kg