Ulei de Karanja

21 persoane se uită la acest produs

23,00 lei340,00 lei

Transport gratuit de la 180 lei !

  • Check Mark Promoții frecvent
  • Check Mark Retur în 14 zile
  • Check Mark Plată cu cardul sau la curier
Plată în siguranță
  • Visa Card
  • MasterCard

Descriere

Lichid uleios, de culoare maro, cu miros vegetal specific, usor de nuca, obtinut prin presarea la rece a semintelor fructelor arborilor de pongamia glabra, originari din India.

Acest ulei vegetal contine karanjin, pongamol si karanjachromene, flavonoizi care ii confera capacitatea (testata si recunoscuta pe cale stiintifica) de a absorbi razele ultraviolete, avand in stare pura un indice SPF de aproximativ 20. Totusi, recomandarea este de a nu se folosi niciodata in stare pura, ci de a se combina cu alte uleiuri vegetale sau de a se incorpora intr-o emulsie, in faza uleioasa. De asemenea, se poate combina cu un filtru solar pentru obtinerea cremelor de protectie solara.

Pe langa proprietatile sale de protectie solara si de prevenire a fenomenului de fotoaging, uleiul de karanja are insusiri antimicrobiene si antifungice, fiind util in formularea produselor cosmetice destinate tenului cu probleme.

Uleiul organic de Karanja este recomandat pentru:

  • crearea produselor de protecție solară (uleiuri și emulsii pentru plajă)
  • ameliorarea problemelor tenului acneic sau cu infecții bacteriene/fungice

Mod de utilizare:

  • Ca atare, direct pe piele sau pe păr, în concentrații de maxim 80%, în combinație cu alte uleiuri vegetale sau esențiale. Se obtin astfel compozitii cu SPF de 8 pana la 10. Indicele SPF difera de la o compozitie cosmetica la alta, pentru ca depinde si de celelalte ingrediente utilizate in formulare, de aceea nu se poate garanta de la inceput un anumit indice SPF, in functie de concentratia de ulei de karanja utilizata.
  • Ca parte a fazei grase a unei emulsii, pentru crearea unei creme de protecție solară in combinatie cu un activ cosmetic de protectie solara.
  • În cosmetice pentru ten problematic, in concentratie de maxim 30%, pentru a combate infectiile bacteriene sau fungice.

Utilizarea acestui ulei, in modurile indicate mai sus, nu exclude masurile uzuale de prevenire a arsurilor solare si a insolatiilor (evitarea expunerii la soare intre orele 11 si 16, pe perioada verii, purtarea palariei, ochelarilor de soare etc.)

Precautii in utilizare:

  • nu se recomanda utilizarea uleiului de karanja pentru copiii mai mici de un an (care oricum nu ar trebui expusi la soare)
  • pentru copiii mici (pana in 3 ani), concentratia maxima recomandata este de 15%
  • uleiul poate provoca alergii in unele cazuri, de aceea se recomanda testarea produsului ce il contine, in pliul cotului, si urmarirea aparitiei eventualelor reactii neplacute pe parcursul urmatoarelor 24-48 de ore

Mod de păstrare: la loc uscat, ferit de lumina si caldura.