Publicat pe

Baze de săpun Melt and Pour

Cum se prepară săpunurile melt and pour (topit și turnat) din bazele de săpun.

Această articol dorește să vă introducă în fabricarea săpunurilor Melt and Pour (topit și turnat) din diverse baze de săpun pe care le puteți achiziționa din magazinul nostru aroma-soap.ro. Veți găsi în acest articol idei de bază pentru realizarea săpunului DIY prin metoda topit și turnat.

De ce să alegeți realizarea săpunului din bază de săpun tip topit și turnat?

Realizarea săpunurilor din baze de săpun prin metoda topit și turnat este un proces simplu de fabricare a săpunurilor pentru cei care nu doresc să manipuleze ingrediente periculoase cum ar fi de exemplu hidroxidul de sodiu (leșia). Bazele de săpun MP (melt and pour) prefabricate sunt realizate cu hidroxid de sodiu, însă acest ingredient este modificat chimic în timpul procesului de producție a bazelor de săpun și astfel nu există niciun contact cu substanța chimică periculoasă deja în produsul finit.

Astfel bazele de săpun MP pot fi utiliza și împreună cu copii în activități distractive ce oferă o creativitate fără sfârșit, deoarece puteți să faceți „experimente” cu coloranții, formele, parfumurile și aditivii preferați și astfel puteți obține niște săpunuri minunate unicat. Baza de săpun tip MP se poate cumpăra în mai multe varietăți, de la opac la transparent cu diferite adaosuri de unturi și uleiuri vegetale cum ar fi uleiul de măsline, untul de shea sau altele.

Bazele de săpun au punctul de topire în jurul valorii de 65-70 °C, astfel este recomandat să folosiți și manevrați cu grijă baza topită – săpunul topit poate provoca arsuri dacă este stropit pe piele. Atunci când lucrați cu copii, aceștia trebuie să fie suficient de mari pentru a ține propriile recipiente și un adult trebuie să fie prezent în permanență.

Ce este baza de săpun topit și turnat (baza de săpun MP)?

Baza de săpun topit și turnat (MP) este o bază de săpun sau și mai simplu spus „un săpun” cu toate caracteristicile săpunurilor care se pot cumpăra în comerț fără să conțină parfumanți și coloranți respectiv în calupuri mai mari ca să se poate realiza din ele mai multe săpunuri home made, hand made, DIY. Aceste baze de săpun se prezintă în nuanțe diferite, în funcție de formula și de aditivii utilizați astfel puteți găsi baze albe, baze transparente, baze fără agent de spumare (SLS free), baze de săpun cu adaos de uleiuri vegetale, baze de săpun neperspirante, și altele.

Prin procesul de realizare a bazelor de săpun uleiurile vegetale naturale sunt saponificate și astfel spre deosebire de fabricarea tradițională a săpunului (la rece sau la cald), procesul de saponificare este complet și nu este necesar un timp foarte îndelungat de întărire astfel săpunurile realizate din bazele de săpun MP se întăresc relativ repede.

Față de săpunurile din comerț în săpunurile realizate din bazele de săpun se pot pune aditiv și coloranți selectați de noi în funcție de preferințele noastre astfel putem obține un săpun unicat care ne caracterizează.

Deoarece baza de săpun este special fabricată pentru a fi încălzită, topită și turnată, săpunul rezultat nu își schimbă calitățile originale nici după solidificare.

Cum găsiți baza de săpun potrivită pentru săpunul dvs.?

Pe site-ul nostru găsiți o gamă foarte variată de baze de săpun de la furnizori cu renume din Europa cum ar fi Stephenson Personal Care sau Forbury direct. Acești producători au o varietate largă de baze la ambalaje de diferite dimensiuni. Pur și simplu începeți cu o bază de săpun MP care are deja ingredientele primare care vă plac (lapte de capră, lapte de măgăriță, unt de shea, etc…) și personalizați-o cu ingredientele dorite (coloranți, uleiuri esențiale, uleiuri de parfum, etc…) după care le turnați în formele preferate. Toate acestea se pot cumpăra de pe site-ul nostru!

Vom revenii în curând și cu câteva rețete simple!