Publicat pe 12 comentarii

Cum se prepară glossul de buze – VIDEO

nuante gloss de buze homemade

nuante gloss de buze homemade
Nuante gloss de buze homemade

Ingredientul cheie pentru glossul de buze este Natural Jelly, o combinație interesantă de ceruri, uleiuri naturale și vitamine, ce lasă o senzație catifelată, plăcută pe buze. Natural Jelly asigură un echilibru perfect între ocluzivitate și permeabilitate și, datorită lui, buzele nu se mai usucă și nu mai crapă.
Natural Jelly este important pentru că asigură o bună dispersie a pigmenților și o rezistență mai îndelungată a acestora pe buze, întrucât conține ceară de albine și ceară carnauba. Nu recomandăm înlocuirea lui în această rețetă cu alte ingrediente.
Uleiul de ricin dă luciu buzelor, iar glicerina hidratează și conferă un gust dulce, plăcut care se potrivește cu aromele naturale de caramel sau de ciocolată. Acest gloss nu este lipicios ca glossurile din comerț, hidratează și repară buzele afectate de frig.
Cantitatea de pigmenți influențează puterea de acoperire: 8-8,5% conferă o putere de acoperire destul de bună, 3-8% o acoperire medie, 1-3% o acoperire redusă.
NOTA: Un gloss și mai rezistent la transfer se poate realiza numai cu Natural Jelly și pigmenți, fără adaos de ulei de ricin și glicerină, însă acest tip de gloss este mai dificil de turnat în recipient pentru că are tendința de a se solidifica mai rapid, în special în perioada rece a anului și necesită retopire între turnări.
REȚETA Nuanța 1 – Acoperire bună
REȚETA Nuanța 2 – Acoperire bună
REȚETA Nuanța 3 – Acoperire bună
REȚETA Nuanța 4 – Acoperire bună
REȚETA Nuanța 5 – Acoperire medie spre redusă
REȚETA Nuanța 6 – Acoperire medie spre redusă
REȚETA Nuanța 7 – Acoperire redusă
REȚETA Nuanța 8  – Acoperire medie spre redusă
REȚETA Nuanța 9  – Acoperire medie spre redusă
REȚETĂ Nuanța 10 – Acoperire redusă
REȚETA Nuanța 11 – Acoperire bună
REȚETĂ Nuanța 12  -REȚETA GLOSS-ULUI DIN VIDEO – Acoperire bună
 
MOD DE PREPARARE A GLOSS-ULUI DE BUZE

  1. Se încălzesc ingredientele fazei A la bain-marie până când se topește Natural Jelly.
  2. Se adaugă pigmenții și aroma și se amestecă temeinic.
  3. Se transferă în recipientul pentru gloss și se etichetează. Dacă preparatul se întărește în timpul turnării, se reîncălzește la baie de abur până devine iar fluid și ușor de turnat.

Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă.

 
 

Publicat pe

Balsam de buze cu miere și caramel


Un balsam de buze delicios și hidratant, ce protejează buzele de frig. Se menține destul de mult pe buze pentru că are în compoziție ceară de albine și ceară candelilla.

 Balsam de buze cu miere și caramel % Cantitate preparată
24 grame
(3 stick-uri)
Natural Jelly-bază de gloss și balsam de buze  25% 6gr
Ceară de albine  12,5% 3gr
Ceară candelilla  8,33% 2gr
Ulei virgin de caise  45,83% 11gr
Miere de albine  4,17% 1gr
Pigment perlat Light Brown 0,83% 0,20gr
Pigment perlat Venetian Gold 0,42% 0,10gr
Pigment perlat Soft Beige 1,25% 0,30gr
Aromă naturală de caramel 1,67% 0,40gr

 

Mod de preparare Balsam de buze cu miere și caramel:

  1. Se pun la bain-marie toate ingredientele, mai puțin aroma. Se lasă până se topește ceara candelilla complet.
  2. Se adaugă aroma, se amestecă temeinic și se transferă balsamul în recipientul dedicat.

Notă: Lipbalmul poate părea închis în recipient, însă pe buze culoarea este puțin perceptibilă, având o putere mică de acoperire.

Balsam de buze cu miere și caramel
Balsam de buze cu miere și caramel

Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă.

Publicat pe

Balsam de buze cu ciocolată și cocos

 Balsam de buze cu ciocolată și cocos % Cantitate preparată
24 grame
(3 stick-uri)
Natural Jelly-bază de gloss și balsam de buze  57%  13,70gr
Ceara de albine 18% 4,30gr
Ulei virgin de cocos 20% 4,80gr
Pigment perlat Hazelnut 3% 0,70gr
Aromă naturală de ciocolată 2% 0,50gr

 

Mod de preparare Balsam de buze cu ciocolată și cocos:

  1. Se pun la bain-marie baza pentru gloss (natural jelly), ceara și pigmentul. Se lasă până se topește ceara de albine complet.
  2. Se adaugă aroma, se amestecă temeinic și se transferă balsamul în recipientul dedicat.

Notă: Lipbalmul poate părea închis în recipient, însă pe buze culoarea este puțin perceptibilă, având o putere mică de acoperire.

Balsam de buze cu ciocolată și cocos
Balsam de buze cu ciocolată și cocos

Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă.

Publicat pe

Lipgloss homemade în 5 minute

Lipgloss rose pink
Lipgloss rose pink
Lipgloss rose pink
 Lipgloss Rose Pink % Cantitate preparată
24 grame
(3 gloss-uri)
Natural Jelly-bază de gloss și balsam de buze  89,5%  21,50gr
Pigment Roz 7% 1,70gr
Pigment perlat Intense Red 0,5% 0,10gr
Aromă naturală de ciocolată 3% 0,70gr
Lipgloss red intense
Lipgloss red intense
 Lipgloss Red Intense % Cantitate preparată
24 grame
(3 gloss-uri)
Natural Jelly-bază de gloss și balsam de buze  91%  21,90gr
Pigment perlat Intense Red 6% 1,40gr
Aromă naturală de ciocolată 3% 0,70gr
Lipgloss candy pink
Lipgloss candy pink
 Lipgloss Candy Pink % Cantitate preparată
24 grame
(3 gloss-uri)
Natural Jelly-bază de gloss și balsam de buze  91%  21,90gr
Pigment  Roz 8% 1,90gr
Aromă naturală de măr 1% 0,20gr

 

Mod de preparare Lipgloss:

  1. Se omogenizează pigmenții în mojar pentru a preveni formarea cocoloașelor.
  2. Se topește la bain-marie baza pentru gloss (natural jelly) și se adaugă pigmenții.
  3. Se adaugă aroma și se transferă gloss-ul în recipientul dedicat.

Notă: Lipgloss-ul poate părea închis în recipient, însă pe buze culoarea este puțin perceptibilă, gloss-ul având o putere medie de acoperire.
Se poate înlocui o parte din cantitatea de Natural Jelly (20-30%) cu un ulei vegetal (macadamia, cocos fracționat) pentru o turnare mai facilă în recipient, însă gloss-ul va rezista mai puțin timp pe buze.

Lipgloss homemade în 5 minute
Lipgloss homemade în 5 minute

Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă.

Publicat pe

Balsam cremos pentru buze cu unt de mango si ceara de masline


Un balsam nutritiv, potrivit pentru sezonul rece pentru că este bogat în factori emolienți precum natural jelly și unturile de cacao, mango și cocos. Ceara de măsline lasă o senzație mătăsoasă, fină, iar natural jelly conferă acestui lip balm un echilibru perfect între ocluzivitate și permeabilitate.

Ingrediente necesare pentru balsam cremos pentru buze cu unt de mango si ceara de masline (le găsești aici) :

%

Cantitate preparată

30 grame

Cantitate preparată

100 grame

Faza A
Pigment perlat Soft Beige 0,9% 0,27gr 0,9gr
Pigment  roz 4% 1,2gr 4gr
Pigment mat violet ultramarin, subton rosu 0,1% 0,03gr 0,1gr
Faza B
emulsifiant din ulei de măsline Olivem 1000  8%  2,4gr  8gr
ceara alba de albine  5% 1,5gr 5gr
unt de mango  24% 7,2gr 24gr
unt de cacao pur, prima presare, dezodorizat  9% 2,7gr 9gr
ulei virgin de cocos 39%  11,70gr 39gr

Natural Jelly – agent emolient și bază pentru balsam de buze

9% 2,7gr 9gr
Faza C
aromă naturală de măr  1% 0,30gr 1gr

Mod de preparare balsam cremos pentru buze cu ceara de masline si unt de mango:

  1. Mixează ingredientele fazei A într-un mojar pentru o bună dispersie a lor în uleiuri. Nu sări peste acest pas pentru că pigmenții vor forma cocoloașe în etapa 2 și se vor lăsa la fundul compoziției.
  2. Încălzește fazele A și B la bain-marie până se topesc ingredientele solide. Mixează cu o spatulă din când în când.
  3. Îndepărtează paharele de la sursa de căldură. Adaugă aroma naturală de măr și omogenizează.
  4. Transferă în cutii cosmetice transparente și etichetează.

Notă: Balsamul poate părea închis în cutie, însă pe buze culoarea este puțin perceptibilă, lip balm-ul având o putere mică de acoperire.

Publicat pe

Lip gloss cu natural jelly și cafea

Lip gloss cu natural jelly si cafea
Lip gloss cu natural jelly si cafea
Lip gloss cu natural jelly si cafea

Inci/Ingrediente: Ricinus Communis Seed Oil, Cera Alba, Copernicia Cerifera Cera, Ascorbyl Palmitate, Oleic/ Linoleic/ Linolenic polyglyceride, Coffea Arabica Seed Extract, Tocopherol, Bisabolol.
Un gloss protector natural, ce repară buzele crăpate și le apără de intemperii. Natural jelly este o combinație interesantă de ceruri și uleiuri naturale care înlocuiește cu succes derivatul petrochimic (vaselina) întâlnit în glossurile comerciale pentru buze. Împreună cu substitutul vegetal de lanolină conferă ocluzivitate și luciu.

Ingrediente necesare pentru lipgloss cu natural jelly și cafea (le găsești aici) :

% Cantitate (11.5 grame)
pentru un singur gloss
Cantitate (69 grame)
pentru 9 gloss-uri
Faza A
Natural Jelly – agent emolient 26,09% 3gr 18gr
Lanolină vegetală 65,22% 7,5gr 45gr
Faza B
Extract CO2 de Cafea 4,35% 0,5gr 3gr
Vitamina E naturală 4,35% 0,5gr 3gr

 Mod de preparare lipgloss cu natural jelly și cafea:

  1. Încălzește faza A până la topirea completă a ingredientelor (aprox 75 gr C).
  2. Omogenizează faza A cu spatula timp de 1-2 minute. Transferă recipientul în apă rece și mixează până la răcire.
  3. Adaugă faza B în faza A amestecând timp de 2-3 minute.
  4. Transferă într-un recipient curat pentru gloss și etichetează.

Nota: in jur de 4-5 grame vor rămâne pe pereții paharului, iar în fiecare gloss vor intra aprox. 7gr.
Termen de valabilitate: minim șase săptămâni, dacă se păstrează la loc uscat și răcoros.

Publicat pe

Balsam natural pentru buze, cu bisabolol și morcov

balsam reparator buze
balsam natural buze
Balsam natural pentru buze cu bisabolol și extract de morcov

Cu ingrediente 100% naturale, acest balsam natural cu bisabolol si extract de morcov poate fi folosit și de către copii. Protejează și regenerează în special în perioada rece a iernii, dar este potrivit pentru orice anotimp.
Se întinde foarte ușor și îmbină proprietățile emoliente ale uleiurilor vegetale cu cele fimogene ale cerii carnauba.

Ingrediente necesare (le găsești aici) pentru balsam natural pentru buze:

Balsam natural pentru buze, cu bisabolol și morcov % Cantitate (40 grame) Cantitate (80 grame)
(5 stick-uri) (10 stick-uri)
Faza A
unt rafinat de shea 20% 8 16
ulei virgin de cocos 32% 12.8 25.6
ceară albă de albine 10% 4 8
ceară carnauba 16% 6.4 12.8
Faza B
ulei de ricin 20% 8 16
bisabolol vegetal 0.5% 0.2 0.4
vitamina E naturală 1% 0.4 0.8
extract de morcov 0.5% 0.2 0.4
Total 100% 40gr 80gr

Mod de preparare balsam natural pentru buze:

  1. Topește ingredientele fazei A la bain-marie. Folosește un pahar berzelius termorezistent.
  2. Oprește sursa de căldură, dar păstrează paharul berzelius în apă caldă.
  3. Adaugă ingredientele fazei B și amestecă temeinic.
  4. Toarnă conținutul pe cât de repede posibil în recipientele pentru balsam de buze.
  5. Dacă între timp amestecul se întărește, reintrodu paharul în apă caldă. Așteaptă până se topește iarăși complet.
  6. Introdu stick-urile în congelator pentru 5-10 minute. Apoi lasă-le la răcoare cel puțin 12 ore, înainte de a-l folosi.

Truc: Dacă nu îți place adâncitura care se formează în centrul stick-ului pe măsură ce se întărește, iată ce poți face: nu umple complet recipientul (lasă un spațiu de câțiva mm până la margine). După ce se întărește puțin stick-ul, completează cu câteva picături din amestec.