Publicat pe

Cum se prepară fondul de ten


Culoarea fondului de ten se obține din combinarea a trei pigmenți: galben, roșu și negru. Doar cu acești 3 pigmenți se pot obține un număr aproape nelimitat de nuanțe, calde sau reci, închise sau deschise, pentru toate tipurile de ten.
Majoritatea rețetelor clasice folosesc pigmenți sub formă de pulbere, care trebuie amestecați în prealabil în mojar sau în râșniță, înainte de a fi adăugați emulsiei. Pentru aceste rețete este bine să știm dinainte proporția de pigmenți, pentru că dacă vrem să modificăm un pic nuanța după ce am făcut fondul de ten, adăugarea la final a pigmenților sub formă de pudră este un pic mai dificilă și riscăm să avem mici grămăjoare de pulberi rămase nedispersate.
Dacă dorim să evităm utilizarea mojarului și dacă vrem să ajustăm ușor nuanța, în orice moment al preparării, de mare ajutor sunt pigmenții predispersați. Aceștia, pe lângă faptul că sunt extrem de versatili, fiind utili pentru multe alte rețete de cosmetice decorative, permit ajustarea cu ușurință a nuanței fondului de ten, chiar și la finalul formulei, după ce am adăugat toate ingredientele. Rețeta de mai jos este o rețetă la îndemâna oricui, ușor de realizat, nefiind nevoie de amestecarea pigmenților în mojar și asigură obținerea unui fond de ten cu acoperire bună, pentru că conține 18% pigment alb predispersat solubil în ulei.
Fond de ten cu acoperire buna
Primul pas în prepararea fondului de ten este obținerea unei emulsii în care vom adăuga o cantitate minimă de pigmenți predispersați pentru obținerea unei nuanțe deschise, de bază (nuanța 1 în poza de mai jos).
Fond de ten - Nuanta de bază
După prepararea fondului de ten la nuanța de bază, avem posibilitatea să ajustăm culoarea, folosindu-ne de diagrama pigmenților din fondul de ten (vezi mai jos) și adăugând puțin câte puțin pigment predispersat roșu, galben sau negru. Astfel, pornind de la Nuanța 1 și adăugând diverse cantități de galben, roșu și negru, am obținut nuanțele 2, 3 și 4 din poza de la sfarsitul articolului.

Dar mai întâi să preparăm nuanța de bază.

Ingrediente necesare pentru fond de ten Nuanța 1 (nuanța de bază de la care se pornește ajustarea culorii):

100gr50gr
Faza A
ulei virgin de jojoba17,00%17,00gr8,50gr
pigment alb predispersat, solubil in ulei18,00%18,00gr9,00gr
emulsifiant Olivem 10005,00%5,00gr2,50gr
ceară albă de albine2,00%2,00gr1,00gr
Faza B
apă distilată/plată 52,60%52,60gr26,30gr
activ natural Liftefect 0,50%0,50gr0,25gr
Faza C
pigment galben predispersat, solubil în apă 1,30%1,30gr0,65gr
pigment roșu predispersat, solubil în apă 0,50%0,50gr0,25gr
bază de rimel 0,20%0,20gr0,10gr
Faza D
conservant cosmetic PE sau Plantaserv Q 0,60%0,60gr0,30gr
parfumant cosmetic 0,30%0,30gr0,15gr

Mod de preparare fond de ten – nuanța de bază :

 1. Se încălzesc separat ingredientele fazelor A și B la bain-marie până ating 70 gr C și ingredientele solide s-au topit.
 2. Se îndepărtează paharele de la sursa de căldură. Se toarnă lent faza B în faza A, mixând cu mixerul vertical la turație maximă timp de 5 minute.
 3. Se continuă mixarea până când compoziția are temperatura mai mică de 50gr.
 4. Se adaugă ingredientele fazei C și se amestecă temeinic. Se ajustează nuanța dacă este necesar, cu ajutorul diagramei de mai jos.
 5. După ce s-a ajuns la nuanța dorită, se adaugă ingredientele fazei D (temperatura emulsiei trebuie să fie sub 40 gr C) și se omogenizează. Se transferă fondul de ten într-o cutie cosmetică și etichetează. Se folosește minim opt săptămâni, timp în care se păstrează în condiții optime de igienă. Orice produs care este păstrat în cutie trebuie prelevat cu spatula sau cu o linguriță curată pentru a preveni contaminarea bacteriană.

Video preparare fond de ten:

Ajustarea nuanței cu ajutorul pigmenților predispersați:

După prepararea fondului de ten la nuanța de bază, acesta se aduce culoarea la nuanța potrivită pentru fiecare ten, folosind diagrama și regulile de mai jos și adăugând în plus și treptat cantități minime de pigmenți predispersați.
Roata pigmenților fondului de ten

 •  Dacă nuanța pe care ați obținut-o este prea portocalie pentru tenul dvs, adăugați culoarea opusă din diagramă. Portocaliul este obținut din galben și roșu, deci vom adăuga treptat, câte o cantitate foarte mică de pigment negru (cât de puțin posibil vă permite cântarul) până când obținem rezultatul dorit.
 • Dacă nuanța obținută vi se pare că bate în violet, adăugați culoarea opusă culorilor negru și roșu, și anume galben.
 • Dacă nuanța obținută are o tentă verzuie, adăugăm un pic de roșu.
 • Atenție când adăugați pigmentul negru. Încercați să nu adăugați mai mult de 0,05gr la fiecare ajustare (vorbim aici de o cantitate totală de 100gr de fond de ten). O cantitate de 0,10 gr de pigment negru în plus, la 100gr de fond de ten, față de cele 0,20gr din rețeta de bază pare puțin, dar poate aduce culoarea de la deschis direct la mediu, deci dacă aveți tenul foarte deschis la culoare, nu creșteți concentrația de pigment negru peste 0,2%. Cantitatea maximă de pigment negru pe care am folosit-o noi a fost de 0,3gr la 100gr și nuanța obținută a fost una medie cu subton rece.
 • Pentru 100gr de fond de ten realizat, este suficient să adăugați la fiecare ajustare câte 0,05gr de pigment negru și câte 0,1gr de galben sau roșu.
 • Dacă ați închis prea mult nuanța și doriți să o mai deschideți, dar doriți să păstrați proporția între galben, roșu și negru, adăugați un pic de pigment alb predispersat, solubil în apă.
 • Testați nuanța obținută după fiecare ajustare. Este indicat ca testul să il faceți mai degrabă pe ten decât pe braț, pentru că nuanța poate părea diferită pe ten față de braț. Acest lucru se datorează prezenței sebumului la nivelul tenului. Sebumul, ca și uleiurile și unturile din fondul de ten, acționează ca umectant pentru pigmenți, de aceea culoarea pe ten poate fi foarte diferită față de culoarea din borcan sau de pe braț.

Alte observații:

 • Dacă tenul este uscat, putem înlocui 3-5% ulei de jojoba cu unt de shea (deci vom avea în formulă minim 12% ulei de jojoba și până la 5% unt de shea).
 • Folosirea acelorași proporții dintre pigmenți și acelorași cantități de pigmenți în emulsii cu faze grase diferite poate duce la nuanțe diferite. Poate părea ilogic, dar la intensitatea și nuanța culorii nu contribuie numai cantitatea de pigmenți ci și procentul de uleiuri și unturi folosit. Uleiurile și unturile acționează ca umectanți pentru pigmenți, de aceea cu cât ponderea fazei uleioase în totalul formulei este mai mare, cu atât culoarea va fi mai intensă și gradul de acoperire mai mare.

Iată cum am obținut noi 3 nuanțe diferite pornind de la aceeași bază (nuanța 1).
Fond de ten 4 nuante
Pentru un bej neutru deschis, se poate folosi 3% galben, 0,6% rosu și 0,2% negru.
Cum spuneam, pe piele (mai ales pe o piele foarte deschisă precum în poza de mai jos), fondul de ten apare diferit ca intensitate și chiar ca nuanță față de cel din borcan:

Nuante fond de ten pe piele
Nuanța 1 este foarte deschisă și trebuie, evident, adusă la un ton mai închis, fiind doar o nuanță de la care se începe “construirea culorii”. Nuanța 2 este și ea foarte deschisă, dar ar putea fi purtată de un ten foarte deschis cu subton rece, cum este cazul persoanei al cărei braț apare în fotografii. Nuanțele 3 și 4 s-ar putea potrivi mai bine mai multor tipuri de ten. Diferența între nuanțele 3 și 4 este foarte subtilă, dar se vede mai bine în fotografia de mai jos, chiar dacă fondul de ten a fost aplicat într-o cantitate mai mică decât în poza precedentă:
Subton cald vs subton rece
Pentru obținerea nuanței reci s-au folosit 3% pigment galben, 0,9% pigment roșu și 0,3% pigment negru. Pentru nuanța caldă am folosit 4% pigment galben, 0,9% pigment roșu și 0,25% pigment negru*.

 • procente raportate la totalul formulei.

 

Publicat pe

Cremă cu cafea pentru diminuarea pungilor de sub ochi

Ingrediente necesare pentru cremă cu cafea pentru diminuarea pungilor sub ochi (le găsești aici) :

%Cantitate (200 grame)Cantitate (100 grame)
Faza A
unt de cacao pur, primă presare5%10gr5gr
ulei de jojoba20%40gr20gr
natural jelly5%10gr5gr
ceara emulsifianta Olivem 10007%14gr7gr
Faza B
apă distilată/plată 58,7%117,4gr58,7gr
cafeină 1%2gr1gr
gumă xanthan 0,2%0,4gr0,2gr
Faza C
conservant cosmetic Plantaserv Q 0,6%1,2gr0,6gr
acid hialuronic LMW 0,5%1gr0,5gr
bisabolol 1%2gr1gr
extract CO2 de cafea 1%2gr1gr

Mod de preparare cremă cu cafea pentru diminuarea pungilor de sub ochi:

 1. Încălzește separat ingredientele fazelor A și B la bain-marie până ating 75 gr C și ingredientele solide s-au topit.
 2. Îndepărtează paharele de la sursa de căldură. Toarnă lent faza B în faza A, mixând cu mixerul vertical la turație maximă timp de 5 minute.
 3. Continuă mixarea până când compoziția are temperatura mai mică de 40gr.
 4. Adaugă conservantul și aroma și amestecă temeinic.
 5. Ajustează pH-ul compozitiei astfel incat sa fie intre 4,5 si 5,5, altfel cafeina are tendinta sa cristalizeze.
 6. Transferă într-o cutie de cremă și etichetează.

Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă (capacul bine închis, cremă prelevată din cutie cu spatula).

Publicat pe

Cremă antiaging cu Iris și Trandafir

Ingrediente necesare pentru cremă antiaging cu iris și trandafir (le găsești aici) :

%Cantitate (200 grame)Cantitate (100 grame)
Faza A
ulei de argan virgin, dezodorizat25%50gr25gr
unt de shea, rafinat5%10gr5gr
ceara emulsifianta M6%12gr6gr
Faza B
apă distilată/plată 41,20%82,4gr41,2gr
hidrolat de Trandafir de Damasc 20%40gr20gr
gumă xanthan 0,2%0,4gr0,2gr
Faza C
conservant cosmetic Plantaserv Q sau cinservant cosmetic PE 0,6%1,2gr0,6gr
acid hialuronic LMW 0,5%1gr0,5gr
vitamina E 0,1%0,2gr0,1gr
extract CO2 de trandafir sălbatic 0,3% 0,6gr0,3gr
extract CO2 de Iris 0,1% 0,2gr 0,1gr
parfumant natural Rose Petals 1% 2gr 1gr

Mod de preparare cremă antiaging cu iris și trandafir:

 1. Încălzește separat ingredientele fazelor A și B la bain-marie până ating 75 gr C și ingredientele solide s-au topit.
 2. Îndepărtează paharele de la sursa de căldură. Toarnă faza B în faza A, mixând cu mixerul vertical la turație maximă timp de 5 minute.
 3. Continuă mixarea până când compoziția are temperatura mai mică de 40gr.
 4. Adaugă ingredientele fazei C și amestecă temeinic.
 5. Transferă într-o cutie de cremă și etichetează.

Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă (capacul bine închis, cremă prelevată din cutie cu spatula).

Publicat pe

Cremă iluminatoare Madagascar Flower


O crema iluminatoare potrivită tenului uscat/matur, cu parfum floral subtil, dar seducător. Activul natural Liftefect are un efect tensor imediat și lasă un film non-ocluziv la nivelul pielii, senzația de hidratare persistând toată ziua.

Ingrediente necesare pentru cremă iluminatoare Madagascar Flower (le găsești aici) :

%Cantitate 200 grame)Cantitate (100 grame)
Faza A
ulei de jojoba25%50gr25gr
ulei de macadamia15%30gr15gr
ceară albă de albine1,50%3gr1,50gr
ceara emulsifiantă Olivem 10005%10gr5gr
Faza B
apă distilată/plată 50,50%102,00gr50,50gr
activ natural Liftefect 1%2gr1gr
gumă xanthan 0,10%0,20gr0,10gr
Faza C
conservant cosmetic Plantaserv Q sau conservant cosmetic PE 0,60%1,2gr0,60gr
fitocomplex antipete pigmentare 1%2gr1gr
vitamina E 0,10%0,20gr0,10gr
parfumant natural Madagascar flower and spices 0,20%0,40gr0,20gr

Mod de preparare cremă iluminatoare Madagascar Flower:

 1. Mixează ingredientele fazei B cu un mixer vertical.
 2. Încălzește separat ingredientele fazelor A și B la bain-marie până ating 75 gr C și ingredientele solide s-au topit.
 3. Îndepărtează paharele de la sursa de căldură. Toarnă lent faza B în faza A, mixând cu mixerul vertical la turație maximă timp de 5 minute.
 4. Continuă mixarea până când compoziția are temperatura mai mică de 40gr.
 5. Adaugă ingredientele fazei C și amestecă temeinic.
 6. Transferă într-o cutie de cremă și etichetează.

Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă (capacul bine închis, cremă prelevată din cutie cu spatula).

Publicat pe

Cremă antipungi sub ochi cu ratanhia și mușețel

Ingrediente necesare pentru cremă antipungi sub ochi cu ratanhia și mușețel (le găsești aici) :

%Cantitate (50 grame)Cantitate (100 grame)
Faza A
ulei de orez, grad cosmetic10%5gr10gr
ulei de argan virgin, dezodorizat20%10gr20gr
ceara emulsifianta M7%3,5gr7gr
Faza B
apă distilată/plată 41,3%20,65gr41,3gr
hidrolat de lavandă 19,5%9,75gr19,5gr
activ natural Liftefect 1%0,5gr1gr
Faza C
conservant cosmetic Plantaserv Q 0,6%0,3gr0,6gr
extract CO2 de Ratanhia 0,3%0,15gr0,3gr
extract CO2 de mușețel 0,3%0,15gr0,3gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mod de preparare cremă antipungi sub ochi cu ratanhia și mușețel:

 • Mixează ingredientele fazei B cu mixerul vertical.
 • Încălzește separat ingredientele fazelor A și B la bain-marie până ating 75 gr C și ceara emulsifiantă s-a topit.
 • Îndepărtează paharele de la sursa de căldură. Toarnă faza B în faza A, și mixează cu mixerul vertical la turație maximă timp de 5 minute.
 • Continuă mixarea la turație minimă până când compoziția are temperatura mai mică de 40gr.
 • Adaugă conservantul și extractele și amestecă temeinic.
 • Transferă într-o cutie de cremă și etichetează.

Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă (capacul bine închis, cremă prelevată din cutie cu spatula, nu cu mâna).

Publicat pe

Gel contur ochi Lift Efect

Un gel contur ochi, cu efect de lifting, potrivit pentru orice tip de ten, care se poate utiliza înainte de crema zilnică. Conține ingrediente prețioase precum activul natural Liftefect, acidul hialuronic și cafeina.
Ingrediente necesare pentru gel contur ochi Lift efect (le găsești aici) :

%Cantitate (50 grame)Cantitate (100 grame)
hidrolat de trandafir de Damasc88,7%44,35gr88,7gr
cafeină1%0,50gr1gr
activ natural Liftefect4%2gr4gr
acid hialuronic LMW 1%0,50gr1gr
gumă xanthan sau acid hialuronic HMW 0,3%0,15gr0,30gr
glicerină vegetală 1%0,5gr1gr
conservant Dermosoft 1388 Eco 4%2gr4gr

Mod de preparare gel contur ochi Lift efect:

 • Transferă toate ingredientele într-un pahar Berzelius și mixează timp de un minut cu mixerul vertical. Transferă gelul rezultat într-un recipient cu pompă cremă.

Notă: guma xanthan se poate elimina din formulă, crescând cantitatea de activ natural Liftefect, dar gelul nu va fi la fel de gros și trebuie avută grijă la prelevarea din recipient.
Termen de valabilitate: minim șase săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă, la loc uscat, ferit de căldură.

Publicat pe

Loțiune micelară hidratantă cu hidrolat de trandafir și eritritol

Lotiune micelara cu hidrolat de trandafir si eritritol
Lotiune micelara cu hidrolat de trandafir si eritritol
Lotiune micelara cu hidrolat de trandafir si eritritol

Lotiunea micelara hidratanta cu hidrolat de trandafir si eritritol curata foarte bine machiajul, chiar daca nu contine tenside. Ingredientul cheie care ajuta la indepartarea machiajului este solubilizantul vegetal. Eritritolulul si glicerina actioneaza sinergic astfel incat, dupa cateva utilizari, se va constata ca pielea este mai hidratata si mai catifelata.
Ingrediente pentru 100gr de lotiune micelara hidratanta cu hidrolat de trandafir si eritritol:

Mod de preparare: într-un pahar berzelius de 100ml se omogenizează cu o spatula timp de 10-15 secunde solubilizantul, glicerina si conservantul. Separat, se prepara cu ajutorul mixerului vertical un gel ușor din xanthan, pigment și hidrolatul de trandafir. Se adaugă amestecul cu hidrolatul de trandafir peste cel cu solubilizant, se adaugă și eritritolul și se amestecă cu spatula până la topirea eritritolului. Se transfera în recipient și se etichetează. Se utilizează în 6 săptămâni, timp în care se păstrează la frigider.
pH-ul preparatului: 5,4.
Consistenta este fluida, xanthanul fiind prezent in cantitate foarte mica, atat cat sa sustina particulele de pigment roz.

De ce se adăuga xanthan în această compoziție? Pentru că, fără xanthan, pigmentul se va depozita la fundul recipientului și loțiunea va fi transparenta în rest (vezi imaginea de mai jos, pozele au fost făcute la o săptamâna de la preparare):
Guma xanthan in cosmetica

Publicat pe

Apă micelară, fără tenside, pentru orice tip de ten

apa micelara fara tenside

 

apa micelara fara tenside
apa micelara fara tenside

Apa micelara fara tenside este extrem de simplu de facut, dar foarte de eficienta datorita prezentei solubilizantului in formula. Acest solubilizant, pe langa functia sa obisnuita de a facilita includerea uleiurilor esentiale si a parfumantelor in preparatele bazate numai pe apa, are si un rol anti-iritant si curata foarte eficient machiajul rezistent la apa (vezi video mai jos).
In plus, poarta parfumul placut, feminin si inconfundabil al hidrolatului de trandafir de Damasc si are in compozitie inca doua ingrediente care sunt potrivite oricarui tip de ten, inclusiv cel acneic: glicerina vegetala si conservantul cosmetic.
Ingrediente si ustensile pentru 50gr de apa micelara fara tenside (kitul, din care poti prepara 6 ape micelare de cate 50gr, ilpoti cumpara aici):

Mod de preparare: în paharul berzelius de 100ml omogenizează cu o spatula timp de 10-15 secunde solubilizantul, glicerina și conservantul. Adăugă treptat, amestecând în același timp cu spatulă, hidrolatul de trandafir. Transfera în recipient și etichetează.
pH-ul preparatului: 5,4.
Rezulta o soluție clară, deloc vascoasa, cu parfum plăcut de trandafiri.
Atenție: Nu imbiba excesiv discheta demachianta cu apa micelară pentru a evita pătrunderea ei sub pleoape (persoanele cu ochii sensibili pot simți o senzație de usturime, datorată în mare parte produsului de machiaj ce s-a desprins de pe gene și mai puțin apei micelare). Înainte de demachiere, îndepărtează lentilele de contact.

Publicat pe

Cremă lejeră, antiinflamatoare, pentru ten mixt, cu tendințe acneice

Cremă lejeră, antiinflamatoare pentru ten mixt, cu tendințe acneice

Cremă lejeră, antiinflamatoare pentru ten mixt, cu tendințe acneice
Cremă lejeră, antiinflamatoare, pentru ten mixt, cu tendințe acneice

Cremă lejeră, antiinflamatoare, pentru ten mixt, cu tendințe acneice – o loțiune ușoară, ce se absoarbe rapid, fără a lăsa urme uleioase. Hidratează și, în același timp, conferă pielii un aspect mat.

 • Uleiul de karanja combate infecțiile bacteriene și fungice, iar uleiul de jojoba reglează secreția de sebum
 • Dermosoft® 1388 ECO conține doi acizi organici, întâlniți în natură în multe plante, care ajută la menținerea unui nivel ușor acid al pH-ului pielii pe o perioadă mai lungă de timp. Există o corelație demonstrată științific între pH-ul pielii și sănătatea ei, microorganisme precum Propionibacterium acne și Staphylococcus aureus fiind reduse semnificativ în prezența celor doi acizi organici prezenți în Dermosoft 1388 și a unui pH stabil, ușor acid.
 • Alantoina, extractul pur de musetel si fitocomplexul diminuează inflamația pielii
 • Oxidul de zinc absoarbe excesul de sebum
 • Emulsifiantul L a fost ales în această rețetă pentru că este non-comedogenic, fiind cel mai potrivit emulsifiant pentru tenul mixt sau gras

Ingrediente necesare pentru cremă lejeră, antiinflamatoare pentru ten mixt, cu tendințe acneice (le găsești aici) :

%Cantitate (100 grame)Cantitate (200 grame)
Faza A
ulei de karanja5%5gr10gr
ulei de jojoba10%10gr20gr
       ceară emulsifiantă L 3% 3gr 6gr
       alcool cetearilic 2% 2gr 4gr
     Faza B
apă plată 73,2%73,2gr146,4gr
gumă Xanthan 0,2% 0,2gr  0,4gr
Faza C
oxid de zinc 0,5% 0,5gr  1gr
alantoină 0,5% 0,5gr  1gr
Faza D
       extract CO2 de mușețel 0,3% 0,3gr0,6gr
       fitocomplex anti-pete pigmentare 1% 1gr2gr
       conservant natural Dermosoft   1388 Eco 4% 4gr8gr
acid lactic*)0,3%0,3gr 0,6gr

Mod de preparare cremă lejeră, antiinflamatoare, pentru ten mixt, cu tendințe acneice:

 1. Pune faza A și faza B în borcane berzelius termorezistente separate și încălzește-le la bain-marie.
 2. Când ambele faze au temperatura de 75 gr C și ceara emulsifianta s-a  topit complet, oprește sursa de căldură și adaugă faza C în faza B, mixând pentru 10-15 secunde cu mixerul vertical, până la dispersarea oxidului de zinc. Nu sări peste acest pas, pentru că oxidul de zinc are tendința să formeze cocoloașe dacă nu este dispersat înainte de unirea fazelor A și B.
 3. Adaugă lent faza B în faza A și mixează temeinic cu mixerul vertical timp de 1-2 minute la cald.
 4. Îndepărtează cele două borcane berzelius de la bain-marie și continuă mixarea la turație minimă.
 5. Când temperatura emulsiei scade sub 40 gr C, adaugă ingredientele fazei D, mai puțin acidul lactic și amestecă bine pentru a le încorpora. Adaugă acidul lactic treptat, amestecând și măsurând pH-ul după fiecare picătură. Adaugă acid lactic până când pH-ul compoziției scade sub 5.5.
 6. Transferă într-un recipient curat și etichetează.

Notă: *) Recomandăm măsurarea pH-ului si ajustarea lui cu acid lactic astfel încât pH-ul compoziției să fie mai mic de 5.5. Ajustarea se face gradual, măsurând pH-ul după fiecare picătură de acid lactic amestectă temeinic în preparat. Nu adăuga mai multe picături odată, pH-ul va scădea dramatic sub limita acceptabilă. Dacă se folosește hidrolat în loc de apă plată, este posibil să nu mai fie nevoie de acid lactic sau să fie nevoie de mult mai puțin, dacă pH-ul compoziției este mai mic de 5.5.
Termen de valabilitate: minim șase săptămâni, dacă se păstrează la frigider.

Publicat pe

Fluid antirid Precious Rose

fluid antirid precious rose
fluid antirid precious rose
Fluid antirid Precious Rose

Fluid antirid Precious Rose – cu extract CO2 de Trandafir Sălbatic, ulei de șofrănel și hidrolat pur de Rosa Damascena, acest fluid antirid aduce un aport semnificativ de acizi grași esențiali rari, fitosteroli și tocoferoli. Fitocomplexul anti-pete pigmentare conferă luminozitate pielii și are efect antiinflamator.

Ingrediente necesare pentru fluid antirid (le găsești aici) :

%Cantitate (100 grame)Cantitate (200 grame)
Faza A
ulei de șofrănel15%15gr30gr
ulei de jojoba10%10gr20gr
ulei de macadamia5%5gr10gr
vitamina e naturală1%1gr2gr
extract co2 de trandafir sălbatic0,3%0,3gr0,6gr
Plantaserv Q0,6%0,6gr1,2gr
ulei esential de Ylang Ylang (opțional)2-3 picături4-6 picături
emulsifiant la rece Easymuls4%4gr8gr
Faza B
hidrolat de trandafir de Damasc63,3%63,3gr126,6gr
        gumă Xanthan 0,1%  0,1gr 0,2gr
acid hialuronic LMW 0,2% 0,2gr 0,4gr
      fitocomplex anti-pete 0,5%0,5gr 1gr

Mod de preparare fluid antirid:

 1. Pune faza A și faza B în borcane berzelius termorezistente separate.
 2. Mixează faza A timp de 1-2 minute. Separat, mixează faza B cu mixerul vertical, și așteaptă 10 minute până se formează un gel omogen.
 3. Toarnă lent faza B în faza A mixând la turație maximă timp de 3-5 minute.
 4. Transferă într-un recipient curat cu pompă dozatoare și etichetează.

Termen de valabilitate: minim șase săptămâni, dacă se păstrează la frigider.