Publicat pe

Baze de săpun Melt and Pour

Cum se prepară săpunurile melt and pour (topit și turnat) din bazele de săpun.

Această articol dorește să vă introducă în fabricarea săpunurilor Melt and Pour (topit și turnat) din diverse baze de săpun pe care le puteți achiziționa din magazinul nostru aroma-soap.ro. Veți găsi în acest articol idei de bază pentru realizarea săpunului DIY prin metoda topit și turnat.

De ce să alegeți realizarea săpunului din bază de săpun tip topit și turnat?

Realizarea săpunurilor din baze de săpun prin metoda topit și turnat este un proces simplu de fabricare a săpunurilor pentru cei care nu doresc să manipuleze ingrediente periculoase cum ar fi de exemplu hidroxidul de sodiu (leșia). Bazele de săpun MP (melt and pour) prefabricate sunt realizate cu hidroxid de sodiu, însă acest ingredient este modificat chimic în timpul procesului de producție a bazelor de săpun și astfel nu există niciun contact cu substanța chimică periculoasă deja în produsul finit.

Astfel bazele de săpun MP pot fi utiliza și împreună cu copii în activități distractive ce oferă o creativitate fără sfârșit, deoarece puteți să faceți „experimente” cu coloranții, formele, parfumurile și aditivii preferați și astfel puteți obține niște săpunuri minunate unicat. Baza de săpun tip MP se poate cumpăra în mai multe varietăți, de la opac la transparent cu diferite adaosuri de unturi și uleiuri vegetale cum ar fi uleiul de măsline, untul de shea sau altele.

Bazele de săpun au punctul de topire în jurul valorii de 65-70 °C, astfel este recomandat să folosiți și manevrați cu grijă baza topită – săpunul topit poate provoca arsuri dacă este stropit pe piele. Atunci când lucrați cu copii, aceștia trebuie să fie suficient de mari pentru a ține propriile recipiente și un adult trebuie să fie prezent în permanență.

Ce este baza de săpun topit și turnat (baza de săpun MP)?

Baza de săpun topit și turnat (MP) este o bază de săpun sau și mai simplu spus „un săpun” cu toate caracteristicile săpunurilor care se pot cumpăra în comerț fără să conțină parfumanți și coloranți respectiv în calupuri mai mari ca să se poate realiza din ele mai multe săpunuri home made, hand made, DIY. Aceste baze de săpun se prezintă în nuanțe diferite, în funcție de formula și de aditivii utilizați astfel puteți găsi baze albe, baze transparente, baze fără agent de spumare (SLS free), baze de săpun cu adaos de uleiuri vegetale, baze de săpun neperspirante, și altele.

Prin procesul de realizare a bazelor de săpun uleiurile vegetale naturale sunt saponificate și astfel spre deosebire de fabricarea tradițională a săpunului (la rece sau la cald), procesul de saponificare este complet și nu este necesar un timp foarte îndelungat de întărire astfel săpunurile realizate din bazele de săpun MP se întăresc relativ repede.

Față de săpunurile din comerț în săpunurile realizate din bazele de săpun se pot pune aditiv și coloranți selectați de noi în funcție de preferințele noastre astfel putem obține un săpun unicat care ne caracterizează.

Deoarece baza de săpun este special fabricată pentru a fi încălzită, topită și turnată, săpunul rezultat nu își schimbă calitățile originale nici după solidificare.

Cum găsiți baza de săpun potrivită pentru săpunul dvs.?

Pe site-ul nostru găsiți o gamă foarte variată de baze de săpun de la furnizori cu renume din Europa cum ar fi Stephenson Personal Care sau Forbury direct. Acești producători au o varietate largă de baze la ambalaje de diferite dimensiuni. Pur și simplu începeți cu o bază de săpun MP care are deja ingredientele primare care vă plac (lapte de capră, lapte de măgăriță, unt de shea, etc…) și personalizați-o cu ingredientele dorite (coloranți, uleiuri esențiale, uleiuri de parfum, etc…) după care le turnați în formele preferate. Toate acestea se pot cumpăra de pe site-ul nostru!

Vom revenii în curând și cu câteva rețete simple!

Publicat pe

Trauma Oil preparat acasă

Trauma Oil – ulei cunoscut pentru capacitatea sa de vindecă rapid echimozele și de a calma durerile date de entorse, durerile articulare si musculare.
Trauma oil se prepara în mod traditional prin macerarea într-un ulei vegetal a florilor de arnică, sunătoare si gălbenele. Dar cum nu întotdeauna avem la îndemana concomitent cele trei tipuri de flori pentru a le macera, putem apela la metoda de mai jos, care utilizeaza extracte pure din plantele respective.
Ingrediente necesare pentru Trauma oil (le găsești aici) :

%Cantitate (100 grame)Cantitate (200 grame)
Faza A
Extract CO2 de Galbenele0.3%0.3gr0.6gr
Extract CO2 de Sunatoare0.5%0.5gr1.0gr
Extract CO2 de Arnica2%2gr4gr
Ulei MCT fractionat97.1%97.1gr194.2gr
Vitamina E naturala 0.1% 0.1gr0.2gr

Mod de preparare Trauma oil:

 1. Încălzește la bain-marie extractele de gălbenele și arnică doar până când devin usor fluide și se pot transfera cantitățile necesare din sticluțe în borcanul berzelius.
 2. Adaugă o parte din uleiul Caprylic fracționat si vitamina E și omogenizeaza. Dăcâ este nevoie, se mai pune un pic paharul la cald amestecănd în continuu pănâ cănd extractele se dizolva complet.
 3. Adaugă și extractul de arnica și amesteca.
 4. Adaugă restul de ulei de Caprylic si omogenizeaza.
 5. Transferă într-un recipient curăt și etichetează.

Termen de valabilitate: minim șase săptămâni, dacă se păstrează la răcoare, ferit de lumina.

Publicat pe

Loțiune pentru plajă, cu protecție solară

Loțiune pentru plajă, cu protecție solară – un produs foarte simplu de preparat, pentru că nu avem nevoie de termometru sau de mixer.
Se întinde foarte ușor și lasă pielea matăsoasă. Adaosul de pigment perlat Cocoa Bean estompeaza urmele albe lasate de ecranul solar natural si confera pielii o stralucire discretă, placută.
Aceasta crema pentru plaja contine 40% ecran solar natural, ceea ce corespunde, conform studiilor realizate de producător, unui SPF de aproximativ 25.
Ingrediente necesare pentru loțiune pentru plajă, cu protecție solară (le găsești aici) :
%Cantitate (100 grame)Cantitate (200 grame)
Faza A
pigment perlat Cocoa Bean1.5%1.5gr3gr
ulei fractionat de cocos41%41gr82gr
ecran solar natural40%40gr80gr
  ceara alba de albine 9% 9gr 18gr
extract CO2 de morcov 8% 8gr16gr
Faza B
    vitamina E0.2%0.2 gr0.4 gr
   parfumant natural dupa preferinte0.3%0.3 gr0.6 gr

Mod de preparare loțiune pentru plajă, cu protecție solară:

 1. Încălzește faza A la bain-marie până când ceara de albine s-a  topit complet
 2. Mixează temeinic cu spatula timp de 15-20 de secunde, apoi mută paharul într-un bol de apă rece, mixând în continuare până la răcire.
 3. Când temperatura emulsiei scade sub 40 gr C, adaugă vitamina E și parfumantul. Amestecă bine pentru a le încorpora.
 4. Transferă într-un recipient curat și etichetează. Se pot folosi deopotriva recipientele cu capac flip-top, pompa pentru crema sau airless.

Termen de valabilitate: minim șase săptămâni, dacă se păstrează la răcoare, ferit de lumina.

Publicat pe

Body Oil Perfume

Body Oil Perfume –  șase parfumuri de puls, ușor și rapid de preparat, pentru cele mai diverse preferințe. Ingredientele se pot adăuga direct în sticluță, agitând la final. Concentrația de parfumant cosmetic este mai mare decât în cazul cremelor și loțiunilor de corp, compoziția rezultată având astfel un parfum mai puternic. Concentrațiile de parfumant din fiecare rețetă respectă documentația IFRA și lista de alergeni aferentă fiecărui ingredient în parte. Documentațiile sunt disponibile la cerere (le puteți solicita la office@aroma-soap.ro).
Parfumul se agită înainte de fiecare utilizare. Se aplică la încheieturile mâinilor, în cantitate moderată.
Ingrediente necesare pentru 5 gr de FRUIT COCKTAIL* (le găsești aici) :

 • 4gr ulei de macadamia (80%)
 • 0,25gr parfumant cosmetic Honey Melon (5%)
 • 0,25gr ulei esențial de Grapefruit (5%)*
 • 0,5 gr de parfumant cosmetic Fruity Vanilla (10%)
 • 1 picătură de vitamina E

* Uleiul esențial de grapefruit este fotosensibilizant, de aceea nu se recomanda expunerea la soare după aplicarea parfumului. În perioada estivală, când se trece la mânecă scurtă, se poate renunța la uleiul esențial de grapefruit sau se poate înlocui cu ulei esențial de portocala, dar parfumul va fi diferit față de varianta cu ulei esențial de grapefruit.
Ingrediente necesare pentru 5 gr de SWEET GRAPEFRUIT* (le găsești aici) :

 • 4,5 gr ulei de macadamia (90%)
 • 0,25 gr parfumant cosmetic Floare de Lotus (5%)
 • 0,25 gr ulei esențial de Grapefruit* (5%)
 • 1 picătură de vitamina E

* Uleiul esențial de grapefruit este fotosensibilizant, de aceea nu se recomanda expunerea la soare după aplicarea parfumului. În perioada estivală, când se trece la mânecă scurtă, se poate renunța la uleiul esențial de grapefruit sau se poate înlocui cu ulei esențial de portocala, dar parfumul va fi diferit față de varianta cu ulei esențial de grapefruit.
Ingrediente necesare pentru 5 gr de CARAMEL & VANILLA (le găsești aici) :

 • 3,5 gr ulei de macadamia (70%)
 • 0,50 gr parfumant cosmetic White Vanilla (10%)
 • 1 gr aromă naturală de Caramel (20%)
 • 1 picătură de vitamina E

Ingrediente necesare pentru 5 gr de CHOCO VANILLA (le găsești aici) :

 • 4 gr ulei de macadamia (80%)
 • 0,50 gr parfumant cosmetic White Vanilla (10%)
 • 0,50 gr aromă naturală de Ciocolată (10%)
 • 1 picătură de vitamina E

Ingrediente necesare pentru 5 gr de FLORAL DREAM (le găsești aici) :

 • 4,55 gr ulei de macadamia (91%)
 • 0,30 gr parfumant cosmetic Jasmine Shower (6%)
 • 0,15 gr parfumant cosmetic Lăcrămioare (3%)
 • 1 picătură de vitamina E

Ingrediente necesare pentru 5 gr de LINDEN FLOWER (le găsești aici) :

 • 4,50 gr ulei de macadamia (90%)
 • 0,50 gr parfumant cosmetic Floare de Tei (10%)
 • 1 picătură de vitamina E

Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă.

Publicat pe Un comentariu

Rețetă – gloss de buze (Nuanța 12)

Gloss de buze
REȚETĂ Nuanța 12  -REȚETA GLOSS-ULUI DIN VIDEO 
Acoperire: bună.
Ingrediente necesare:

%Cantitate 16gr (pentru 2 gloss-uri)
Faza A
Natural Jelly40%6,4gr
Ulei de ricin39,38%6,3gr
Glicerină vegetală10%1,6gr
Faza B
Pigment perlat Red Intense 3,75%0,6gr
Pigment perlat Soft Beige 4,38%0,7gr
Aromă naturală de caramel 2,5% 0,4gr (12 picături)
Total100%16gr

 
MOD DE PREPARARE A GLOSS-ULUI DE BUZE

 1. Se încălzesc ingredientele fazei A la bain-marie până când se topește Natural Jelly.
 2. Se adaugă pigmenții și aroma și se amestecă temeinic.
 3. Se transferă în recipientul pentru gloss și se etichetează. Dacă preparatul se întărește în timpul turnării, se reîncălzește la baie de abur până devine iar fluid și ușor de turnat.

Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă.

Explorează și alte nuante pentru gloss-ul de buze preparat în casă:

nuante gloss de buze homemade
Nuante gloss de buze homemade
Publicat pe Un comentariu

Rețetă – gloss de buze (Nuanța 11)

Gloss de buze
Acoperire: bună.
Ingrediente necesare:

%Cantitate 16gr (pentru 2 gloss-uri)
Faza A
Natural Jelly50%8gr
Pigment alb predispersat, solubil în ulei3,75%0,6gr
Ulei de ricin29,06%4,65gr
Glicerină vegetală10%1,6gr
Faza B
Pigment perlat Red Intense 2,19%0,35gr
Pigment mat Violet de mangan3,12%0,5gr
Aromă naturală Fresh Mint1,88% 0,3gr (9 picături)
Total100%16gr

 
MOD DE PREPARARE A GLOSS-ULUI DE BUZE

 1. Se încălzesc ingredientele fazei A la bain-marie până când se topește Natural Jelly.
 2. Se adaugă pigmenții și aroma și se amestecă temeinic.
 3. Se transferă în recipientul pentru gloss și se etichetează. Dacă preparatul se întărește în timpul turnării, se reîncălzește la baie de abur până devine iar fluid și ușor de turnat.

Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă.

Explorează și alte nuante pentru gloss-ul de buze preparat în casă:

nuante gloss de buze homemade
Nuante gloss de buze homemade
Publicat pe Un comentariu

Rețetă – gloss de buze (Nuanța 10)

Gloss de buze
Acoperire: redusă.
Ingrediente necesare:

%Cantitate 16gr (pentru 2 gloss-uri)
Faza A
Natural Jelly50%8gr
Ulei de ricin35,63%5,7gr
Glicerină vegetală10%1,6gr
Faza B
Pigment mat Violet de mangan 1,88%0,3gr
Pigment perlat Red Intense 0,63%0,1gr
Aromă naturală Fresh Mint 1,88% 0,3gr (9 picături)
Total100%16gr

 
MOD DE PREPARARE A GLOSS-ULUI DE BUZE

 1. Se încălzesc ingredientele fazei A la bain-marie până când se topește Natural Jelly.
 2. Se adaugă pigmenții și aroma și se amestecă temeinic.
 3. Se transferă în recipientul pentru gloss și se etichetează. Dacă preparatul se întărește în timpul turnării, se reîncălzește la baie de abur până devine iar fluid și ușor de turnat.

Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă.

Explorează și alte nuante pentru gloss-ul de buze preparat în casă:

nuante gloss de buze homemade
Nuante gloss de buze homemade
Publicat pe Un comentariu

Rețetă – gloss de buze (Nuanța 9)

Gloss de buze
Acoperire: medie spre redusă.
Ingrediente necesare:

%Cantitate 16gr (pentru 2 gloss-uri)
Faza A
Natural Jelly50%8gr
Ulei de ricin32,5%5,2gr
Glicerină vegetală10%1,6gr
Faza B
Pigment mat Violet de mangan 2,5%0,4gr
Pigment perlat Gold Peach 1,25%0,2gr
Pigment perlat Red Intense 1,25%0,2gr
Aromă naturală de ciocolată 2,5% 0,4gr (12 picături)
Total100%16gr

 
MOD DE PREPARARE A GLOSS-ULUI DE BUZE

 1. Se încălzesc ingredientele fazei A la bain-marie până când se topește Natural Jelly.
 2. Se adaugă pigmenții și aroma și se amestecă temeinic.
 3. Se transferă în recipientul pentru gloss și se etichetează. Dacă preparatul se întărește în timpul turnării, se reîncălzește la baie de abur până devine iar fluid și ușor de turnat.

Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă.

Explorează și alte nuante pentru gloss-ul de buze preparat în casă:

nuante gloss de buze homemade
Nuante gloss de buze homemade

 

Publicat pe Un comentariu

Rețetă – gloss de buze (Nuanța 8)

Gloss de buze
Gloss de buze

Acoperire: medie spre redusă.
Ingrediente necesare:

%Cantitate 16gr (pentru 2 gloss-uri)
Faza A
Natural Jelly50%8gr
Ulei de ricin33,75%5,4gr
Glicerină vegetală10%1,6gr
Faza B
Pigment perlat Cocoa Bean 2,5%0,4gr
Pigment perlat Gold Peach 1,25%0,2gr
Aromă naturală de ciocolată 2,5% 0,4gr (12 picături)
Total100%16gr

 
MOD DE PREPARARE A GLOSS-ULUI DE BUZE

 1. Se încălzesc ingredientele fazei A la bain-marie până când se topește Natural Jelly.
 2. Se adaugă pigmenții și aroma și se amestecă temeinic.
 3. Se transferă în recipientul pentru gloss și se etichetează. Dacă preparatul se întărește în timpul turnării, se reîncălzește la baie de abur până devine iar fluid și ușor de turnat.

Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă.

Explorează și alte nuante pentru gloss-ul de buze preparat în casă:

nuante gloss de buze homemade
Nuante gloss de buze homemade
Publicat pe Un comentariu

Rețetă – gloss de buze (Nuanța 7)

Gloss de buze
Acoperire: redusă.
Ingrediente necesare:

%Cantitate 16gr (pentru 2 gloss-uri)
Faza A
Natural Jelly50%8gr
Ulei de ricin35%5,6gr
Glicerină vegetală10%1,6gr
Faza B
Pigment perlat Hazelnut 2,5%0,4gr
Aromă naturală de Caramel 2,5% 0,4gr (12 picături)
Total100%16gr

 
MOD DE PREPARARE A GLOSS-ULUI DE BUZE

 1. Se încălzesc ingredientele fazei A la bain-marie până când se topește Natural Jelly.
 2. Se adaugă pigmenții și aroma și se amestecă temeinic.
 3. Se transferă în recipientul pentru gloss și se etichetează. Dacă preparatul se întărește în timpul turnării, se reîncălzește la baie de abur până devine iar fluid și ușor de turnat.

Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă.

Explorează și alte nuante pentru gloss-ul de buze preparat în casă:

nuante gloss de buze homemade
Nuante gloss de buze homemade