Publicat pe

Despre extractele CO2 de la Aroma-Soap

Extracte CO2 Aroma-Shop

Extracte CO2 Aroma-Shop
Pure, foarte concentrate, extractele CO2 sunt superioare calitativ extractelor obtinute prin macerare, presare la rece sau distilare. Ele sunt obtinute printr-o metoda nepoluanta avansata ce garanteaza randamentul maxim in extragerea compusilor bioactivi ai plantei.

Cum se obtin extractele CO2?

Extractele CO2 sunt obtinute, dupa cum sugereaza si denumirea, cu ajutorul dioxidului de carbon – un gaz prezent in mod natural in atmosfera. Dioxidul de carbon devine supercritic atunci cand este supus unei inalte presiuni la o temperatura de 30°C si se comporta asemenea unui fluid cu rol de solvent ce strabate materialul vegetal. Astfel, permite extragerea compusilor lipofili ai plantei la un randament superior metodelor obisnuite de extractie (presare la rece, distilare etc). Dupa ce parcurge materialul vegetal, presiunea scade si dioxidul de carbon revine la starea initiala de gaz, separandu-se de extract. Un material video edificator găsiți aici.
Extractele astfel obtinute sunt pure, fara reziduuri sau urme de solventi, fara alterarea compusilor plantei si au, in marea majoritate, o aroma autentica, ce corespunde materialului vegetal care s-a supus extractiei  (extractele CO2 de musetel, din radacina de iris, de ambreta, cafea, rozmarin).
Extractele CO2 sunt foarte concentrate, motiv pentru care sunt folosite in cantitati foarte mici in formularile cosmetice. Unele dintre ele sunt atat de concentrate incat pentru a facilita dozajul, producatorul le standardizeaza diluindu-le cu un ulei vegetal (extractul CO2 de morcov, din radacina de iris, de arnica). Alte extracte CO2 nu au un miros puternic, dar sunt la fel de concentrate ca celelalte, avand rol de ingrediente active pentru compozitiile in care sunt incluse (extractul CO2 de arnica, galbenele, morcov).
Extractele CO2 obtinute din seminte sunt un melanj de acizi grasi si activi liposolubili – fitosteroli, tocoferoli care nu ar putea fi extrasi cu acelasi randament prin presare la rece sau prin metoda utilizarii hexanului ca solvent. In aceasta categorie intra extractele din seminte de zmeura, samburi de catina si de rodie.

In ce compozitii putem folosi extractele CO2?

Formulari antirid:

Extract CO2 de trandafir salbaticExtract CO2 din seminte de catinaExtract CO2 de RozmarinExtract CO2 de zmeuraExtract CO2 de rodieExtract CO2 de schisandra

Produse pentru pielea sensibila

Extract CO2 de musetelExtract CO2 de galbeneleExtract CO2 de schisandra

Dureri musculare, inflamatii

Extract CO2 de arnica

Pentru parfumarea compozitiilor

Extract CO2 de irisExtract CO2 de cafeaExtract CO2 de ambreta mosc vegetal

Pentru colorarea sapunurilor

Extract CO2 de morcovExtract CO2 de ardei dulceExtract CO2 de pulpa de catina

Stiai ca Aroma-Shop a fost printre primele magazine on-line care au adus extractele CO2 in Romania? Mai jos, cateva dintre primele fotografii ale extractelor (cca 2011 🙂 ):

Extract CO2 de Trandafir SalbaticExtract CO2 din seminte de Zmeura
Extract CO2 de MusetelExtract CO2 de GalbeneleExtract CO2 de Schisandra