Publicat pe

Loțiune micelară hidratantă cu hidrolat de trandafir și eritritol

Lotiune micelara cu hidrolat de trandafir si eritritol
Lotiune micelara cu hidrolat de trandafir si eritritol
Lotiune micelara cu hidrolat de trandafir si eritritol

Lotiunea micelara hidratanta cu hidrolat de trandafir si eritritol curata foarte bine machiajul, chiar daca nu contine tenside. Ingredientul cheie care ajuta la indepartarea machiajului este solubilizantul vegetal. Eritritolulul si glicerina actioneaza sinergic astfel incat, dupa cateva utilizari, se va constata ca pielea este mai hidratata si mai catifelata.
Ingrediente pentru 100gr de lotiune micelara hidratanta cu hidrolat de trandafir si eritritol:

Mod de preparare: într-un pahar berzelius de 100ml se omogenizează cu o spatula timp de 10-15 secunde solubilizantul, glicerina si conservantul. Separat, se prepara cu ajutorul mixerului vertical un gel ușor din xanthan, pigment și hidrolatul de trandafir. Se adaugă amestecul cu hidrolatul de trandafir peste cel cu solubilizant, se adaugă și eritritolul și se amestecă cu spatula până la topirea eritritolului. Se transfera în recipient și se etichetează. Se utilizează în 6 săptămâni, timp în care se păstrează la frigider.
pH-ul preparatului: 5,4.
Consistenta este fluida, xanthanul fiind prezent in cantitate foarte mica, atat cat sa sustina particulele de pigment roz.

De ce se adăuga xanthan în această compoziție? Pentru că, fără xanthan, pigmentul se va depozita la fundul recipientului și loțiunea va fi transparenta în rest (vezi imaginea de mai jos, pozele au fost făcute la o săptamâna de la preparare):
Guma xanthan in cosmetica