Publicat pe

Balsam de buze cu ciocolată și cocos

 Balsam de buze cu ciocolată și cocos%Cantitate preparată
24 grame
(3 stick-uri)
Natural Jelly-bază de gloss și balsam de buze 57% 13,70gr
Ceara de albine18%4,30gr
Ulei virgin de cocos20%4,80gr
Pigment perlat Hazelnut3%0,70gr
Aromă naturală de ciocolată2%0,50gr

 

Mod de preparare Balsam de buze cu ciocolată și cocos:

  1. Se pun la bain-marie baza pentru gloss (natural jelly), ceara și pigmentul. Se lasă până se topește ceara de albine complet.
  2. Se adaugă aroma, se amestecă temeinic și se transferă balsamul în recipientul dedicat.

Notă: Lipbalmul poate părea închis în recipient, însă pe buze culoarea este puțin perceptibilă, având o putere mică de acoperire.

Balsam de buze cu ciocolată și cocos
Balsam de buze cu ciocolată și cocos

Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă.

Publicat pe

Balsam natural pentru buze, cu bisabolol și morcov

balsam reparator buze
balsam natural buze
Balsam natural pentru buze cu bisabolol și extract de morcov

Cu ingrediente 100% naturale, acest balsam natural cu bisabolol si extract de morcov poate fi folosit și de către copii. Protejează și regenerează în special în perioada rece a iernii, dar este potrivit pentru orice anotimp.
Se întinde foarte ușor și îmbină proprietățile emoliente ale uleiurilor vegetale cu cele fimogene ale cerii carnauba.

Ingrediente necesare (le găsești aici) pentru balsam natural pentru buze:

Balsam natural pentru buze, cu bisabolol și morcov%Cantitate (40 grame)Cantitate (80 grame)
(5 stick-uri)(10 stick-uri)
Faza A
unt rafinat de shea20%816
ulei virgin de cocos32%12.825.6
ceară albă de albine10%48
ceară carnauba16%6.412.8
Faza B
ulei de ricin20%816
bisabolol vegetal0.5%0.20.4
vitamina E naturală1%0.40.8
extract de morcov0.5%0.20.4
Total100%40gr80gr

Mod de preparare balsam natural pentru buze:

  1. Topește ingredientele fazei A la bain-marie. Folosește un pahar berzelius termorezistent.
  2. Oprește sursa de căldură, dar păstrează paharul berzelius în apă caldă.
  3. Adaugă ingredientele fazei B și amestecă temeinic.
  4. Toarnă conținutul pe cât de repede posibil în recipientele pentru balsam de buze.
  5. Dacă între timp amestecul se întărește, reintrodu paharul în apă caldă. Așteaptă până se topește iarăși complet.
  6. Introdu stick-urile în congelator pentru 5-10 minute. Apoi lasă-le la răcoare cel puțin 12 ore, înainte de a-l folosi.

Truc: Dacă nu îți place adâncitura care se formează în centrul stick-ului pe măsură ce se întărește, iată ce poți face: nu umple complet recipientul (lasă un spațiu de câțiva mm până la margine). După ce se întărește puțin stick-ul, completează cu câteva picături din amestec.