Publicat pe

Cremă anticelulită cu cafeină și aromă de ciocolată

Ingrediente necesare pentru cremă anticelulită cu cafeină și aromă de ciocolată (le găsești aici) :

% Cantitate (200 grame) Cantitate (100 grame)
Faza A
unt de cacao pur, primă presare 5% 10gr 5gr
ulei de macadamia 20% 40gr 20gr
natural jelly 5% 10gr 5gr
ceara emulsifianta Olivem 1000 7% 14gr 7gr
Faza B
apă distilată/plată  58,7% 117,4gr 58,7gr
cafeină  1% 2gr 1gr
gumă xanthan  0,2% 0,4gr 0,2gr
Faza C
conservant cosmetic PE  0,6% 1,2gr 0,6gr
aromă naturală de ciocolată  2,5% 5gr 2,5gr

Mod de preparare cremă anticelulită cu cafeină și aromă de ciocolată:

  1. Încălzește separat ingredientele fazelor A și B la bain-marie până ating 75 gr C și ingredientele solide s-au topit.
  2. Îndepărtează paharele de la sursa de căldură. Toarnă lent faza B în faza A, mixând cu mixerul vertical la turație maximă timp de 5 minute.
  3. Continuă mixarea până când compoziția are temperatura mai mică de 40gr.
  4. Adaugă conservantul și aroma și amestecă temeinic.
  5. Ajustează pH-ul compozitiei astfel incat sa fie intre 4,5 si 5,5, altfel cafeina are tendinta sa cristalizeze.
  6. Transferă într-un recipient cu capac flip-top sau într-o cutie de cremă și etichetează.

Termen de valabilitate: minim opt săptămâni, păstrat în condiții optime de igienă (capacul bine închis, cremă prelevată din cutie cu spatula).