Publicat pe

Lipogel pentru iritații de scutec, cu natural jelly și lanolină vegetală

lipogel pentru iritatii de scutec, cu natural jelly si lanolina vegetala
Lipogel pentru iritatii de scutec, cu natural jelly si lanolina vegetala

Inci/Ingrediente: Ricinus Communis Seed Oil, Cera Alba, Copernicia Cerifera Cera, Ascorbyl Palmitate, Oleic/ Linoleic/ Linolenic polyglyceride, Glycine soja oil, zinc oxide, Sorbitan olivate, Calendula officinalis flower extract, Tocopherol, Bisabolol.
Lipogel pentru iritații de scutec – din combinația între cele două ingrediente cheie, natural jelly și lanolina vegetală, rezultă un lipogel emolient și ocluziv, ce rămâne pe piele o perioadă îndelungată, astfel încât pielea nu mai are contact direct cu umezeala și bacteriile, putând astfel să se regenereze.
Un produs care poate înlocui cu succes unguentele comerciale pentru iritații de scutec, natural jelly fiind un substitut mai sănătos pentru petroleum jelly utilizat în majoritatea unguentelor clasice din comerț.

Ingrediente necesare pentru Lipogel pentru iritații de scutec, cu natural jelly și lanolină vegetală (le găsești aici) :

%Cantitate (100 grame)Cantitate (200 grame)
Faza A
Natural Jelly – agent emolient30%30gr60gr
Lanolină vegetală30%30gr60gr
Ulei de gălbenele21%21gr48gr
Emulsifiant vegetal Olivem 9002%2gr4gr
Oxid de zinc15%15gr30gr
Faza B
Vitamina e naturală1%1gr2gr
        Bisabolol vegetal 1%  1gr 2gr

Mod de preparare Lipogel pentru iritații de scutec, cu natural jelly și lanolină vegetală:

  1. Încălzește faza A până la topirea completă a ingredientelor (aprox 75 gr C).
  2. Omogenizează faza A cu mixerul vertical timp de 1-2 minute. Este esențială folosirea unui mixer vertical pentru a preveni formarea “cocoloașelor” de oxid de zinc. Amestecarea cu spatula nu este eficientă. Transferă recipientul în apă rece și mixează până la răcire.
  3. Adaugă faza B în faza A mixând la turație minimă timp de 2-3 minute.
  4. Transferă într-un recipient curat cu pompă dozatoare sau capac flip-top și etichetează.

Termen de valabilitate: minim șase săptămâni, dacă se păstrează la loc uscat și răcoros.